Cursus: hoe om te gaan met frequent ziek personeel

We staan op de drempel van 2018. Als ondernemers willen we in het nieuwe jaar weer op volle kracht vooruit. Helaas loopt niet altijd alles zoals we zouden willen. Een frequent zieke werknemer kan uw plannen behoorlijk in de war schoppen.

Uw personeel is uw kapitaal. Komt u door zieke werknemers handen tekort, dan komt mogelijk uw planning in het geding en worden afspraken met klanten niet nagekomen. Ook kost een zieke werknemer u geld. Voor een keer, of een korte periode, is dat nog overkomelijk. Maar wat als een collega zich regelmatig ziek meldt?

Bij veel werkgevers bestaat op dit punt, begrijpelijk, schroom. Immers, de collega in kwestie kan er ook weinig aan doen dat hij of zij vaker dan gemiddeld ziek is. Toch betekent dit niet dat u er maar het zwijgen toe moet doen. De ziekte raakt niet alleen de bewuste werknemer, maar u als werkgever net zo goed. U doet er dan ook verstandig aan om bij frequent verzuim tijdig bij te sturen. Waarom wordt er zo vaak verzuimd? Speelt er meer dan alleen ziekte?

Minder gemotiveerd
VaardigWerk organiseert op maandag 1 februari 2018 een workshop waarin wij dieper op deze materie ingaan. U leert hoe u als leidinggevende omgaat met frequent zieke medewerkers en hoe u dit delicate onderwerp op gepaste wijze ter sprake kunt brengen met uw medewerker.

Of eigenlijk: medewerkers. Want frequent verzuim op de werkvloer valt op. Doet u er niets aan, dan raken uw overige medewerkers minder gemotiveerd, blijkt uit onderzoek. Trek het gesprek dus breder dan alleen de zieke werknemer. Werkgevers kunnen veel meer uit verzuim halen dan vaak wordt gedacht.

Geef u nu op
Frequent verzuim is een belangrijk onderwerp. Als werkgever bent u verplicht beleid te hebben dat (langdurig) verzuim voorkomt. Een gesprek over frequent verzuim is daarin noodzakelijk. Hoe voert u zo’n gesprek op effectieve wijze? Waarop moet u letten? Wat mag u wel en wat mag niet?

Workshop Omgaan met frequent verzuim
Maandag 1 februari, 10.00-12.00 uur (optie 1)
Maandag 1 februari, 14.00-16.00 uur (optie 2)
Locatie: iFlow, Europalaan 10, 2408 BG Alphen aan den Rijn

Geef u nu op via info@vaardigwerk.nl. Kosten: € 75,- ex. BTW. Geef aan of u de workshop in de ochtend of in de middag wenst te volgen.

Losse diensten

Wilt u liever losse diensten afnemen? Dat kan!

Outplacement

U kunt niet verder met uw medewerker en bent genoodzaakt een outplacementtraject starten? Wij begeleiden uw medewerker op weg naar een nieuwe…

PAGO

Kent u alle gezondheidsrisico’s voor uw personeel? Laat onze specialist de gezondheid van uw medewerkers in kaart brengen middels het Periodiek…

Werkplekonderzoek

Zijn alle werkplekken optimaal ingericht? Met een werkplekonderzoek door onze specialist kunnen gezondheidsklachten…

RI&E

Weet u waar de veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn binnen uw bedrijf? Onze specialist brengt deze in kaart zodat het werk gezond en veilig kan…

Bekijk meer losse diensten