Kijk ook even op de áchterkant van die beschikking

Het loopt alweer tegen het einde van het jaar. Voor u als werkgever betekent dit dat u een beschikking op de mat tegemoet kunt zien. Binnenkort krijgt u te horen hoeveel WGA-premie u moet betalen en hoe hoog uw bijdrage is voor de Werkhervattingskas.

Als u straks het formulier met daarop uw WGA-premie in handen heeft, vergeet dan niet ook even op de achterkant te kijken. Op de ‘Beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas’ leest u wat uw premie is voor de Werkhervattingskas (Whk).

U heeft invloed
Hoe zit het ook alweer met die Whk? Voor een langdurig zieke medewerker zit u als werkgever twee jaar vast aan loondoorbetaling. Maar daarmee bent u er nog niet. Komt de medewerker na die twee jaar in de WIA terecht, dan rekent de Belastingdienst de kosten van het UWV door aan u als werkgever (als u het arbeidsongeschiktheidsrisico tenminste hebt neergelegd bij het UWV).

Dit is geen vast bedrag, maar wordt per werknemer en per bedrijf apart vastgesteld.

U bent – uiteraard – verplicht dit bedrag te betalen. Maar dat betekent níet dat u geen invloed hebt op de hoogte van de vólgende premie. Schrikt u van het bedrag dat aan u wordt doorberekend, dan kunt u nu maatregelen nemen om te voorkomen dat de premie volgend jaar weer zo hoog (of zelfs nog hoger) ligt.

Roep zieke medewerker op
Het is aan te bevelen om zieke medewerkers op te roepen en ze opnieuw langs de bedrijfsarts te sturen. Die kan beoordelen of de werknemer nog steeds zo ziek is of dat hij weer langzaam aan het werk kan. Door zieke medewerkers niet periodiek te laten controleren door de bedrijfsarts, loopt u het risico dat u onnodig veel betaalt aan de Werkhervattingskas.

Aan de beschikking ontkomt u de komende weken niet meer. Maar misschien dat de beschikking van dit jaar wél het startpunt kan worden van een leuke besparing.

Losse diensten

Wilt u liever losse diensten afnemen? Dat kan!

Re-integratietrajecten (1e en 2e spoor)

Uw zieke medewerker laten re-integreren in zijn oude functie of juist in een andere organisatie? Wij bieden uw werknemer individuele begeleiding naar...

Lees meer keyboard_backspace

RI&E

Weet u waar de veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn binnen uw bedrijf? Onze specialist brengt deze in kaart zodat het werk gezond en veilig kan...

Lees meer keyboard_backspace

Arbeidsdeskundig onderzoek

U heeft een langdurig zieke werknemer en u wilt diens arbeidsmogelijkheden onderzoeken? Schakel onze arbeidsdeskundige in voor een deskundig en...

Lees meer keyboard_backspace

BHV Cursus

Wees voorbereid op calamiteiten; weet wat te doen bij brand, ontruimingen of ongelukken. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op calamiteiten,...

Lees meer keyboard_backspace

Bekijk meer losse diensten Meer diensten

Voor wie mogen wij werken?