Wees voorbereid op de vólgende griepepidemie

Nederland zit weer midden in een griepepidemie. Als werkgever kunt u er waarschijnlijk over meepraten: landelijk gezien is griep de meest voorkomende verzuimreden. Een epidemie duurt gemiddeld negen weken en kost de economie al snel honderden miljoenen euro’s.

Voor u als werkgever betekenen medewerkers met griep driedubbel verlies: uw werknemers hebben recht op loondoorbetaling, u betaalt extra kosten voor de bedrijfsarts én u heeft te kampen met verminderde productiviteit. Omdat griep zich via de lucht verspreidt, steken werknemers elkaar snel aan. Organisaties in sectoren met veel intermenselijk contact (zoals de zorg) lopen daardoor nog eens extra risico.

Reduceer verzuim
Vorig jaar werd de Nederlandse economie buitengewoon hard geraakt door een griepepidemie. De epidemie duurde maandenlang (van eind december 2017 tot eind april 2018) en kostte het Nederlandse bedrijfsleven naar schatting 1,3 miljard euro.

Met een preventieve griepprik, die u vrijblijvend aanbiedt aan uw personeel, kunt u verzuim door griep voorblijven – of op z’n minst fors reduceren. Het effect van de griepprik is evident. Het RIVM stelt dat door de prik ‘de kans op griep kleiner wordt’.

Dubbele winst
Een griepprik vormt natuurlijk nooit een garantie, maar mijn eigen ervaringen kan ik alleen maar positief noemen. Verschillende van onze klanten die de griepprik vorig jaar aanboden aan hun personeel, hielden hun verzuim – ondanks de heersende epidemie – onder de 1 procent.

Een bedrijfsarts of verpleegkundige verzorgt de griepprikken op uw eigen kantoor. Voor werkgevers is de investering klein, maar de opbrengst groot. De griep mag dan driedubbel verlies betekenen, de prik is juist dubbele winst: individuele medewerkers worden beschermd én ze vormen geen gevaar meer voor hun collega’s.

Wilt u uw personeel vrijblijvend een griepprik aanbieden? Neem contact op met VaardigWerk: 0172 759 980.

Losse diensten

Wilt u liever losse diensten afnemen? Dat kan!

Outplacement

U kunt niet verder met uw medewerker en bent genoodzaakt een outplacementtraject starten? Wij begeleiden uw medewerker op weg naar een nieuwe…

PAGO

Kent u alle gezondheidsrisico’s voor uw personeel? Laat onze specialist de gezondheid van uw medewerkers in kaart brengen middels het Periodiek…

Werkplekonderzoek

Zijn alle werkplekken optimaal ingericht? Met een werkplekonderzoek door onze specialist kunnen gezondheidsklachten…

RI&E

Weet u waar de veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn binnen uw bedrijf? Onze specialist brengt deze in kaart zodat het werk gezond en veilig kan…

Bekijk meer losse diensten